Dan före dopparedan! Jag har sagt det förut men jag säger det igen. December har verkligen flugit förbi. Hur har du det med planeringen för januari? Själv är jag med familjen hos mina föräldrar och försöker hinna med mig Bullet Journal mellan varven, även om familjen får komma först de här veckorna som vi är “hemma” i Jämtland. När jag får tid till det håller jag på med mina uppslag för januari och om några dagar kommer ni att kunna se dem här på bloggen. Kanske är du klar sedan länge med januari eller är du som mig och väntar nästan in i det längsta? Oavsett kommer här lite inspiration med några av de sätt du kan göra månadsuppslaget i din Bullet Journal.

Originalet från Bullet Journal

När det kommer till månadsuppslaget finns det några olika vägar att gå. Originalet så som Ryder Carroll gjort det bygger på en enkel lista med datum samt första bokstaven i dagens namn.

Man kan utveckla detta med att lägga till en linje mellan söndag och måndag eller färglägga lördag och söndag för att lättare se när en ny vecka börjar.

 

En vidareutveckling på månadsuppslaget

Har man mycket som händer i livet. Du kanske har eget företag, barn som ska skjutsas till olika aktiviteter eller bara vill skilja på arbete och fritid. Då kan du lägga till olika kolumner. Antingen som bland andra Boho Berry gjort tidigare (även om hon förenklat nu i januari) eller med datumen mitt i sidan. Vad du har för överskrift i de olika kolumnerna är såklart helt upp till dig.

 

Månadsuppslag med kalenderutseende

Om du som vi på bulletjournal.se gillar kalendervyn så som vi är vana att se den på väggen kan detta vara en väg att gå. Detta är också en av de vanligaste layouterna när man kollar på Instagram. Detta betyder dock inte att det behöver passa dig! 

Månadsuppslag med kalendervy på en sida

Okej, du kanske gillar kalendervyn men det händer inte fullt så mycket som du behöver skriva ner. Arbetstiderna är samma alla dagar så det är “bara” privata aktiviteter som du vill skriva upp. Då kanske en ensidesvy kan vara något för dig. Har nyligen sett en liknande hos Sunshine & Stationery.

Vilket månadsuppslag ska jag välja i min Bullet Journal?

Är du fortfarande osäker på vilken layout som passar dig bäst finns det egentligen bara ett tips. Prova dig fram. Det är just detta som också är charmen med Bullet Journal. Om något inte funkar byt ut det till nästa månad. (eller vecka eller dag beroende på vad det gäller)

Vilken layout använder du, och har du alltid använt samma? Skriva gärna i kommentarerna nedan eller varför inte i vår Facebookgrupp Bullet Journal på Svenska.

%d bloggare gillar detta: