I år har jag bestämt mig för att följa Lisa Jacobs “New Year for a New Year” med en veckas återblick på 2017. Varje dag under 7 dagar skriver hon nya frågor på sin blogg och dagen efter redogör hon för sina svar i samband med att hon ger de nya frågorna.

Här har ni mina svar för den första dagen. Längst ner hittar du länkar till övriga dagar så snart de finns.

  1. Vad har varit tid väl spenderad?

Det som för mig varit tid bäst spenderad är den som vi tagit tillsammans i familjen. Både då vi varit hemma i Jämtland på semester under sommaren. Men även då vi åkte till Varberg över en helg och fick gå på restaurant, bo på lägenhetshotell och äta hotellfruost.

  1. Vad har varit väl spenderade pengar?

Jag har faktiskt köpt en del utrustning som jag tycker varit värd pengarna. Men det som jag gillar bäst av mina investeringar är faktiskt medlemskapet i Luminaries startad av Lisa Jecobs som även är bakom Marketing Creativety. Efter bara några få månader har jag lärt mig så mycket och fått mycket värde för pengarna!

  1. Ditt favoritminne?

Mitt bästa minne spänner över några dagar sista veckan i juni. Måndagen skrevs vi in och på onsdagen kom han äntligen, Lillebror! <3

  1. Vad har du åstadkommit under 2017?

Jag har faktiskt gått ner alla gravidkilon (och lite till) Jag lovade mig själv högtidligt, att jag inte skulle stressa, det tog ju ändå 9 månader att gå upp alla kilon. Så jag tänkte ge mig själv 9 månader att bli av med dem också. Men efter bara 2 månader hade jag 2 kilon kvar (av 19) Helt galet!

  1. Vad har du gjort för framsteg på långsiktiga mål?

Jag har ett icke uttalat mål om att bli sockerfri. Anledningen till varför det inte är uttalat är för att jag i grund och botten inte vet om jag vill bli helt sockerfri. Men jag jobbar på att äta mindre socker i alla fall – och jag märker hur mycket bättre jag mår när jag gör det!

En anledning till varför jag gick upp så mycket i vikt var för att jag i slutet åt choklad varje dag. Ja, du läste rätt, VARJE dag! Nu har jag mycket lättare att avstå från godis (även om det finns hemma) och kan faktiskt tacka nej till fikabröd beroende på om jag är sugen eller inte.

En liten anekdot i detta ämne är när jag för några dagar sedan köpte godis till min dotter och tog några bitar till mig själv också. Men när jag kom hem smakade de inte som jag hoppats (Ni vet hur vissa godismärken gör liknande godisar men med lite olika smak…) Så jag slängde helt enkelt bort dem! Det har aldrig hänt förut!

  1. Vad kändes framgångsrikt under 2017?

Jag hittade Bullet Journal tack vare Anneli och bara några dagar senare skickar jag ett meddelande till henne. Jag ville köpa pennor men hade ingen aning vad att köpa så jag undrade om hon skulle iväg och om jag då kunde få möta upp med henne och kanske få något tips. Det var första gången vi träffades, en vanlig dag i juni och mindre än 6 månader senare är vi kompanjoner och hjälps åt med att sprida ordet om Bullet Journal via Youtube, facebook och Instagram. (och denna blogg såklart)

  1. Hinder överkomna under 2017?

Här måste jag än en gång skriva mitt sockerberoende. Att klara av att säga nej tack. Att inte behöva gå och köpa godis varje dag och att faktiskt kunna ha godsaker hemma utan att äta upp allt på en gång. Jag älskar den karaktär jag börjat bygga (även om jag har en bit kvar – vissa dagar)

  1. Lärdom om dig själv under 2017?

Att jag kan så mycket mer än jag tror. Det är häftigt att tänka tillbaka på det senaste året och se allt som hänt och vilken utveckling jag genomgått.

  1. Vem stöttade dig i år?

Här måste jag säga min man. Oavsett vad jag hittar på så vet jag att han är bakom mig till 100%. Ibland kan det dock hända att jag måste förklara min nya passion, kanske inte bara en gång. Men han finns alltid där och jag vet att han älskar mig och vill mitt bästa. Han är också den som ibland säger åt mig att dra i den där handbromsen om det blir för stressigt utan att jag själv märker det.

  1. Vem stöttade du i år?

Här vill jag säga Anneli. Jag upplever att vi kompletterar varandra samtidigt som vi är väldigt lika varandra. Vi båda vet vad det är att vara småföräldrar, småföretagare och anställda på en och samma gång. Vi vet hur trött man blir på leksaksinvaderade vardagsrum, barnens gnäll och bråk och dessa VAB-dagar som ibland aldrig verkar ta slut. (som för Anneli denna höst, stackars både henne och barnen!) Därför är det också lätt att heja på, stötta, trösta eller gråta tillsammans när helst det behövs. Jag är så glad att jag hittade henne och att jag skickade det där meddelandet så vi träffades. Jag vet att mitt liv blivit rikare sedan hon kom in i mitt liv!

Dag 1 – Du är här
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7

Har du någon återblick på 2017? Hur ser du tillbaka på detta år? Skriv gärna i kommentarerna, gör inlägg i vår facebookgrupp eller tagga oss om du lägger ut någon bild på Instagram.

//Hanna

 

%d bloggare gillar detta: