I år har jag bestämt mig för att följa Lisa Jacobs “New Year for a New Year” med en veckas återblick på 2017. Varje dag under 7 dagar skriver hon nya frågor på sin blogg och dagen efter redogör hon för sina svar i samband med att hon ger de nya frågorna.

Här har ni mina svar för den andra dagen. Längst ner hittar du länkar till övriga dagar så snart de finns.

  1. Bortkastad tid under 2017

De gånger som jag har gått och irriterat mig eller varit ledsen på grund av något som hänt eller något som någon gjort istället för att prata med den inblandade personen/personerna. Jag är tyvärr en expert på att gå och grubbla.

  1. Bortkastade pengar under 2017

Vissa reklamperioder på Facebook. Jag ska vara ärlig och medge att Facebookreklamer har varit bra också, men vissa gånger har de lämnat övrigt att önska om jag säger så.

  1. Största utmaningen under 2017

För mig var den största utmaningen att ta ett beslut om min enskilda firma LillJämt som säljer ekologiska barnkläder. Dessa har jag nu bestämt mig för att sälja ut för att lägga ner företaget till förmån för andra roligheter. (Företagande med fokus på Bullet Journal exempelvis)

  1. Skulle jag vilja förändra något i agerandet vid besluttagandet?

Nej, det skulle jag faktiskt inte. Beslutet började växa fram om än med en smula dåligt samvete. Men eftersom jag gick med i Luminaries Club fick jag även ett privat samtal med grundaren av densamma Lisa Jacobs och jag fick lufta mina funderingar med henne. Hon kom med flera tips och nya tankar som gjorde beslutet mycket enklare att ta.

  1. Har jag några ouppklarade mål från 2017

Jag hade hoppats vara klar med utförsäljningen av LillJämt kläderna vid årsskiftet men det kommer troligen inte ske. Men jag har fortfarande förhoppning att bli klar med detta under de första månaderna av 2018

  1. Har jag några ouppnådda mål som jag vill släppa

Innan jag bestämde mig för att göra utförsäljningen hade jag ett mål att nå break even i LillJämt. Jag har svårt att se detta hända och eftersom jag har bestämt mig för att avsluta företaget så känns det inte som jag kommer ta med mig detta mål till nästa år.

  1. Värsta bakslaget under 2017

Jag har under andra halvåret lidit av sömnbrist, något som ju självklart kommer med att få bebis. Men det är detta som påverkat mig (och mitt arbete) mest negativt under detta år. Jag fungerar väldigt dåligt när jag inte får sova det jag behöver. Men med det sagt vill jag dock påpeka att, att bli tvåbarnsmamma är det bästa som hänt mig!

  1. Vilken dålig vana vill du bli av med en gång för alla

Att äta sötsaker, som tidigare hände i parti och minut. Jag är så trött på att vara trött och inte ha någon ork. Men framförallt är jag trött på att inte kunna stå emot. Att inte kunna äta en bulle utan att ta en till och ytterligare en och kanske ännu en.

  1. Vad höll dig tillbaka under 2017

Här kommer den igen. Familjen. Kom ihåg att jag älskar mig familj men det är också den som tagit tid från mig att fokusera på mina mål. Men hur det än är så kan jag ta med mig målen vidare till nästa år. Tiden med familjen kommer först.

  1. Hur höll du dig själv tillbaka under 2017

Jag har skjutit upp alldeles för mycket av de planer jag satt upp för mig själv och företaget. Återigen. Familjen har kommit först men jag kan inte heller skylla allt på dem. Jag är en prokrastinerare (eget ord) av rang!

Dag 1
Dag 2 – Du är här
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7

Har du någon återblick på 2017? Hur ser du tillbaka på detta år? Skriv gärna i kommentarerna, gör inlägg i vår facebookgrupp eller tagga oss om du lägger ut någon bild på Instagram.

/Hanna

%d bloggare gillar detta: