I år har jag bestämt mig för att följa Lisa Jacobs “New Year for a New Year” med en veckas återblick på 2017. Varje dag under 7 dagar skriver hon nya frågor på sin blogg och dagen efter redogör hon för sina svar i samband med att hon ger de nya frågorna.

Här har ni mina svar för den tredje dagen. Längst ner hittar du länkar till övriga dagar så snart de finns.

Dessa frågor tyckte jag faktiskt var ganska svåra att svara på. Det kanske upplevs som självklart när jag väl skrivit dem, men jag fick verkligen fundera för att komma på något inom varje område. Jag är ganska ovan att sätta mål för mig själv, åtminstone genomtänkta mål som dessa. Här har jag inte heller haft några spärrar med vad jag skriver – allt är genuint.

  1. FINANSIELLT
   • Vad vill jag? – Jag vill lyckas spara ihop min del av handpenningen till det hus som vi ska bygga
   • Vad är viktigt? – Vi måste ha handpenningen för att kunna börja bygga så vi till slut kan flytta dit där vi vill bo.
   • Hur ska jag nå dit? – Se till att sätta sparandet först. Jag har en tendens att handla en hel del smågrejer, inga dyra saker men ändå. Summan av dessa smågrejer blir fortfarande relativt stor och det är pengar jag istället skulle kunna sparat.
   • Vad hindrar mig att nå dit? – Jag är just nu mammaledig och har därför inte så mycket pengar in varje månad. Jag håller dessutom på att starta upp ett nytt företag och behöver en del kapital för det.
   • Hur vet jag om jag lyckats? – Jag vet att jag lyckats om jag kan se beloppet på mitt sparkonto.

   

  1. SPIRITUELLT
   • Vad vill jag? – Jag vill känna mig glad varje morgon jag vaknar och tacksam varje kväll jag går och lägger mig.
   • Vad är viktigt? – Att inte känna mig arg och stressad på grund av omständigheter som jag inte kan påverka och som gjort att jag inte hunnit med allt jag tänkt att jag ska göra.
   • Hur ska jag nå dit? – Genom att varje dag skriva ner vad jag är tacksam för och tänka på detta när jag går och lägger mig.
   • Vad hindrar mig att nå dit? – Jag har så mycket jag vill göra och blir stressad när jag inte hinner eller när det inte går som jag vill. Ibland kan jag tänka att det tar en viss tid att göra en specifik sak men blir sedan överrumplad av att det kanske inte gick som jag ville, jag kanske stötte på problem som gjorde att det drog ut på tiden och jag därför inte hinner göra det där andra som jag också tänkte att jag skulle göra.
   • Hur vet jag om jag lyckats? – När jag inte längre kan komma ihåg en morgon då jag inte vaknade glad eller en kväll då jag inte gick och lade mig tacksam.

   

  1. MENTALT
   • Vad vill jag? – Jag vill vara en glad och positiv tjej. En sån där solstråle som smittar av sig på andra.
   • Vad är viktigt? – Jag vill ha en bättre livskvalité och inte ödsla tid på att inte vara glad. Visst måste man få vara ledsen och arg ibland men det får inte ta över ens hela dag.
   • Hur ska jag nå dit? – Genom att fokusera på det som är bra. Här kommer också tacksamheten in och att skriva varje dag vad jag är tacksam för.
   • Vad hindrar mig att nå dit? – Jag är en sån tjej som har lätt att ta åt mig av vad andra tycker, tänker och säger. Jag kan gå och älta en kommentar och tänka varv på varv vad jag skulle ha svarat, istället för att bara rycka på axlarna åt det och låta det rinna av mig. Alla har ju rätt till en åsikt och jag har rätt till min egen oavsett någon annans.
   • Hur vet jag om jag lyckats? – När jag kan sluta fokusera på vad andra säger och inte längre älta kommentarer eller händelser.

   

  1. RELATION
   • Vad vill jag? – Ge familjen av min tid. Att inte alltid sitta med datorn eller kolla på telefonen.
   • Vad är viktigt? Att verkligen vara närvarande när vi är tillsammans. Det är ju så lätt hänt att man har tankarna på annat håll trots att man egentligen inte vill det.
   • Hur ska jag nå dit? – Att helt enkelt bestämma mig för att sluta tänka på ”arbete” när familjen är tillsammans.
   • Vad hindrar mig att nå dit? – Mitt ”arbete” är så roligt. Det är ju egentligen inte ett arbete utan mest saker jag vill göra som att blogga, spela in videor eller liknande.
   • Hur vet jag om jag lyckats? – Jag tror att om jag lyckas med detta så kommer våra barn (särskilt den större av dem, den lilla är ju bara 6 månader än) bli mycket gladare och gnälla mindre. Om det känner att de har mammas fulla uppmärksamhet och vi kan leka tillsammans så tror jag att det går mycket lättare att säga ifrån vid andra tillfällen.

   

  1. FYSISKT
   • Vad vill jag? – Jag vill gå ner de sista gravidkilona och bli mer fast i kroppen igen. Nej, det är inte så många gravidkilon kvar, egentligen är de jag har kvar att gå ner från min första graviditet för 4,5 år sedan, men den där fastheten i kroppen har jag lite längre kvar på.
   • Vad är viktigt? – Att vara bekväm i min kropp. Egentligen är inte numret på vågen så viktigt (Lätt att säga när senaste graviditetens kilon redan är bort) det är mer känslan att ha fått tillbaka min egen kropp.
   • Hur ska jag nå dit? – Jag behöver ta ett krafttag angående vad jag stoppar i mig. Jag har ingen karaktär när det kommer till gott och onyttigt. Men jag ska dra ner på godis och endast äta fikabröd tillsammans med sällskap. (Jag har inte bara en gång köpt hem en rulltårta eller dylikt för att sedan ”råka” äta upp hela själv)
   • Vad hindrar mig att nå dit? – Mitt sockerberoende. Som jag nämnt tidigare så har jag ingen karaktär när det kommer till godsaker. Men jag inser att jag blir bättre och bättre och det viktigaste är faktiskt att inte köpa hem något. Då går det ju som allra bäst!
   • Hur vet jag om jag lyckats? – När jag faktiskt har slutat med godis och endast äter fikabröd tillsammans med sällskap. Och – när det räcker att ta en bulle/kaka.

Dag 1
Dag 2
Dag 3 – Du är här
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7

Har du någon återblick på 2017? Hur ser du tillbaka på detta år? Skriv gärna i kommentarerna, gör inlägg i vår facebookgrupp eller tagga oss om du lägger ut någon bild på Instagram.

//Hanna

%d bloggare gillar detta: