För den som håller på med Bullet Journal finns det många utmaningar som man kan haka på. Det finns till exempel #oodlesofdoodleschallenge #bohoberrychallenge #simplyfashionablefebruary och #rockyourhandwriting för att nämna några. Men – alla dessa är på engelska. Jag såg för ett tag sedan att någon efterfrågade en utmaningar på Svenska och därför har jag tillsammans med Anneli, tagit fram denna lista.

Emelie Hartikka har #bujosverigedoodles för den som gillar att rita och vill utmana sig på det. Susanne Fahlén Hörnberg har startat gruppen #handstilsutmaningen där du får övningar för att skriva snyggare. 

Den här utmaningen har jag tänkt – Du får tolka den precis som du vill! – ska vara för den som vill skriva, kanske skriva som dagboksanteckningar eller noteringar varje dag. Min förhoppning är att denna skulle kunna platsa in mellan handstilsutmaningen och bujosverigedoodles. Kanske i nivå med Bohoberrychallenge, om man jämför med de engelska varianterna.

Du får fortfarande tolka varje dag som du vill. Vill du rita så gör du det, vill du använda den till att öva din handstil så är det fritt fram att göra det. Det bästa är att du behöver inte gå med i någon grupp för att se utmaningen och du behöver såklart inte heller dela med dig av det du skrivit. Vill du ändå göra det så får du självklart göra det och kan använda dig av #utmaning_bulletjournalse.

Är du fundersam över någon dags tema så kommer här en liten mer ingående lista på hur jag har tolkat dem.

 1. Det här är jag – Skriv en introduktion om dig själv.
 2. Min favoritegenskap – Det som du gillar bäst med dig själv. Är du supersnäll, kan du säga nej på ett bra sätt, kan du rabbla alla namnsdagar på hela året?
 3. Det andra tycker om hos mig – Den egenskap hos dig som andra uppskattar mest och varför. Är det samma som den du gillar bäst hos dig själv?
 4. Viktigaste egenskap man kan ha – Är det kanske att kunna rabbla alla namnsdagar på hela året? Eller att tänka på andra först, eller tvärtom att sätta sig själv först för att kunna hjälpa andra sedan?
 5. Min favoritfärg – Vilken färg gillar du bäst?
 6. Min favoritsyssla – När du får en stund över, vad gör du då?
 7. Mitt favoritplagg – Det plagg du inte skulle sälja för alla pengar i världen, eller åtminstone det du skulle kunna ha på dig jämt om du bara fick.
 8. Min favoritbok – Har du någon riktig favoritbok som du läst om och om igen?
 9. Min favoritserie – Samma här, har du någon riktig favoritserie som du ser om och om igen? Där du kanske kan alla replikerna.
 10. Min favoritperson (alla kategorier) – Här kan du tänka helt utanför boxen. Är det kanske Stålmannen, Catwoman, Willy Wonka, eller är det killen på posten?
 11. Min favoritinspiratör – Den du tar inspiration från, oavsett om det gäller din Bullet Journal, din kost, träning eller livet i allmänt.
 12. Min favorit inom familjen – Vem ringer du oftast? Har du någon som alltid är den du diskuterar svåra beslut med först.
 13. Min bästa vän – BFF – de kan vara svåra att hitta, men mer än guld värda.
 14. Min kärlek – Är det maken/makan/sambon eller kanske husdjuret eller hästen.
 15. Mitt favoritcitat – behöver nog ingen närmare förklaring.
 16. Bästa fredagsmyset – Vad gör du helst när veckan är över? – Blev fredagen så ikväll?
 17. Bästa lördagsmorgonen – Hur ser din bästa lördagsmorgon ut? – Startade dagen så idag?
 18. Bästa söndagskvällen – Hur laddar du bäst inför en ny vecka?
 19. Jag dricker helst – Är det vatten eller vin, kolsyrat vatten eller varm choklad. Om du bara fick välja en dryck för resten av ditt liv, vilken skulle det bli?
 20. Jag äter helst – Om du bara fick äta en sak i en vecka till både lunch och middag. Vad skulle du äta då?
 21. Jag lagar helst – Är det alltid samma, eller beror det på vem du lagar till?
 22. Jag bakar helst – Gör du några fancysmancy (eget ord jag vet) läckerheter eller är baka lika med att köpa hem kanelbullar från pressbyrån? (Observera att jag inte dömer någon!!)
 23. Favoritlåt – Finns det någon låt som är din största favorit, kanske någon som betyder extra mycket för dig?
 24. Favoritartist – Är det någon artist som du aldrig skulle missa om denne kom till en arena nära dig. Någon du skulle se om och om igen?
 25. Favoritskådis – Det kan vara den som är snyggast, coolast, roligast eller helt enkelt bara bäst.
 26. Favoritfilm – Filmen som du ser igen och igen, kanske helst när ingen annan är hemma för du helt enkelt inte vill bli störd.
 27. Favoritårstid – Vilken tid på året blommar du? Är det ikapp med de flesta andra blommor eller tillsammans med julstjärnorna. Här finns kanske fler årstider än de traditionella vår, sommar, vinter och höst.
 28. Mitt bästa minne – Genom hela livet fram till just i detta nu – Vad är det bästa som hänt dig. Finns det en enda stund som var den bästa, eller finns det flera ögonblick som delar på den där förstaplatsen?

 

%d bloggare gillar detta: