Att få en bra start på dagen, ja vem vill inte det? Jag har därför tagit till mig metoden som kallas Miracle Morning av Hal Elrod. Jag ska redan nu från början erkänna att jag inte har läst hans bok men den står med på min “att läsa”-lista.

S.A.V.E.R.S.

Tanken är att du varje morgon tar en stund för dig själv och går igenom 6 olika steg. Detta är de S.A.V.E.R.S. som jag pratar om i mina dagliga filmer på Youtube. De står för Silence, Affirmation, Vision, Exercise, Read och Scribe. I detta uppslag har jag skrivit upp dem tillsammans med en liten kort förklaring för mig själv så jag ska komma ihåg vad jag ska göra. Det är dock sällan jag tittar på den nu, men det känns skönt att ha den där till den gången jag tappar vanan.

Var jag hittade Miracle Morning

Men om jag inte läst boken, hur kommer det sig att jag känner till den då? Svaret på den frågan är kort och gott Kara, mer känd som Boho Berry. Här finns hennes blogginlägg om Miracle Morning och det var hon

 

som fick mig att börja med detta också.

Hur blev det Miracle Moment istället?

I slutet på juni blev jag tvåbarnsförälder. Detta betyder (för den som inte vet det) att sömn är hårdvaluta. Inte nog med att det är svårt att få till tillräckligt med sömn på grund av gnissel och matningar på natten. (Han äter dock inte längre på natten men gnissar rätt mycket) Dessutom blir jag oftast väckt av det ena eller andra barnet, ibland långt innan jag själv fått för mig att det kunde vara dags att kliva upp. Och att då ställa klockan ÄNNU tidigare bara för att få en stund för mig själv på morgonen kändes lite… onödigt. Vad skulle en Miracle Morning ge mig om jag ändå var så trött att jag knappt visste vad jag hette?

Därför blev det Miracle Moment istället. Oftast får jag tid till den när min son sover på förmiddagen, men ibland hinner jag bara med vissa delar och ibland hinner jag med allt med vid olika tillfällen på dygnet. Men jag tänkte att det är ju bättre att det blir vad det blir istället för att inte göra något. Lika som att jag börjat med Miracle Morning-metoden innan jag läst boken för att det är bättre att jag gör något, även om det inte blir exakt som det är beskrivet i boken, istället för att jag inte gör något i väntan på att hinna läsa den.

%d bloggare gillar detta: