Vi önskar Madeleine Müller hjärtligt välkommen till vår bloggserie -Min bullet journal resa. Vi kommer vilja inspirera er med flera profilers resa i denna underbara metod och först ut är Madde som heter @bujubyme på Insta. Mycket nöje!

Min Bullet Journal resa började 2016.
På våren 2016 kollade jag på Instagram efter olika kalendrar. Jag hittade dekorerade Filofaxer, testade på det systemet någon månad samt Personliga almanackan. Men kände ganska snabbat att detta var inget för mig. Det enda som fungerade var min Google kalender.
Under sommaren fick jag upp något som hette Bullet Journal i mitt Instagramflöde. Kolla lite mer på vad det var för något, sökte vidare på Youtube och hittade Boho Berry. Läste på mer om Bullet Journal och kände att detta måste jag testa. Beställde hem en Leuchtturm 1917 i färgen Emerald, tyvärr var den restnoterad så jag fick vänta, jag som ville börja nu. La en ny beställning på en grå, orkade inte vänta längre på att få börja med Bullet Journal. Skulle Bullet Journal inte passa mig var det ju bara en anteckningsbok jag hade köpt, som jag faktisk kan använda till något annat.

Jag satt och kollade på Instagram, bild googlade och kollade på Youtube för att få inspiration på vilka sidor jag skulle ha med i min nya fina Bullet Journal. Ritade upp lite på ett papper för att se vilken ordning jag skulle ha på mina sidor.

I mitten av september 2016 gjorde jag mitt första uppslag och sedan den dagen är jag fast. Äntligen hade jag hittat ett system som faktiskt fungerade för mig och som jag inte har tröttnat på efter några veckor.

Man behöver inte följa kalenderåret, jag började den 19 september. Min första bok räckte i 9 månader min andra i 6 månader.
Ibland får en vecka plats på ett uppslag ibland behövs det flera sidor. Jag kan ha alla mina anteckningar samlade på ett ställe. Nu har jag äntligen lite bättre koll på vad som ska göras.

Jag har både privata saker och jobb blandat i min Bullet Journal. Detta passar inte alla, beror lite på vad man har för jobb. På mitt förra jobb hade jag inte valt att blanda jobb och privatliv.

Jag gillar det lite mer minimalistiska, ritar och dekorerar sällan mina sidor. Använder mest en svart penna, men ibland kan det bli lite färg också.

Några sidor som alltid finns med under en månad är.

  • Månadsöversikt
  • Tacksam
  • En rad om dagen

Ibland kan jag ha med en Habbit tracker/vanelogg, men jag glömmer nästan alltid bort att fylla i den. Det gick lite bättre att fylla i den då jag samtidigt testade på Hannas motivations bingo, (du kan läsa om det här) Så jag ska nog blanda de två igen.

Jag ritar aldrig upp mina sidor långt i förväg. En dag/vecka/månad i taget.
Nästa månadsuppslag ritar jag upp några dagar innan det blir ny månad.

Kvällen innan (eller på morgonen) gör jag nästa dags dagliga, det är denna lista som jag använder under dagen för att se vad som ska göras.

Index använder jag inte så mycket i den aktuella anteckningsboken. När jag är klar med en anteckningsbok ser jag till att mitt index är ifyllt, fotar av det och lägger in i appen Evernote.
I Evernote har jag gjort en mapp för mina Bullet Journal böcker och index som jag lätt kan söka på om jag behöver hitta något i en tidigare anteckningsbok. Evernote kan nämligen läsa av din handstil, dock inte om man skriver allt för slarvigt.

En sak som har varit bra med att gå från det digitala till Bullet Journal är att jag har övat på min handstil och börjat skriva lite snyggare. Jag har även fått användning av mina pennor igen. Jag har sedan jag var liten alltid varit penntokig.

Du hittar mig på Instagram: https://www.instagram.com/bujobyme/

SparaSpara

%d bloggare gillar detta: