Som jag nämnde (och visade) i min planera med mig – video för maj som finns på Youtube så har jag gjort ett uppslag med det bästa (enligt mig) från boken Food Pharmacy. Det är lite mer än ett år sedan jag köpte boken och jag började läsa den men jag vill minnas att jag inte kom så långt.

Jag läste att det bästa sättet att börja är att lägga till en grön smoothie varje dag, vilket jag också gjorde. Jag gjorde dock ett stort misstag. Jag tänkte, hur svårt kan det vara!? Jag blandade valfria gröna grönsaker, kryddade med gurkmeja och svartpeppar (för att kroppen ska kunna ta upp gurkmeja) och det smakade… tvi.

Efter det ställdes boken tillbaka på hyllan och jag glömde helt bort den.

Storytel – för att läsa utan bok

För bara några veckor sedan tog jag upp min prenumeration på Storytel eftersom jag insåg att jag inte tog mig tiden att läsa böcker i den utsträckning jag skulle vilja. Så varför inte passa på att lyssna på dem istället. I appen hittade jag också Food Pharmacy-boken och började lyssna på den på väg både till och från jobbet. Och vilken skillnad det är att få lyssna på boken av den som skrivit den istället för att läsa själv.

Jag insåg att jag ju tycker väldigt mycket om hela boken. Både för hur den är skriven och vad den berättar.

Som ett smörgåsbord med nyttiga tips

För mig är det bästa med boken att den är fylld med information utan hårda pekpinnar. Jag har fått en helt annan förståelse över hur magen funkar och jag har fått tips på att förbättra, utan att egentligen skämmas över hur jag äter nu. Som ett litet smörgåsbord där jag kan plocka det jag vill och jag vet att för varje liten del jag tar till mig och ändrar på, så blir det lite bättre.

Är du intresserad av mer om Food Pharmacy, tarmfloran och fler nyttiga recept? Kolla in deras blogg, som du hittar här!

%d bloggare gillar detta: