Idag är det dags att presentera Juni månads utmaning. Eftersom det är Sveriges Nationaldag den 6 juni tänkte vi att Sverige skulle vara ett passande tema för denna månad. Här nedan följer en liten närmare förklaring om hur vi tänkt, men det är naturligtvis upp till dig hur du vill tolka.

Hur gör jag för att vara med?

Det är bara att haka på utmaningen och göra som du vill. Kanske gör du hela utmaningen från början till slut. Eller så väljer du ut de dagar du vill eller hinner du kanske inte med alla så är det helt okej att hoppa över dagar. Du kan även tolka dagens tema som du vill. Om du skriver ett ord med någon snygg stil, ritar något som temat får dig att tänka på eller skriver en text om det.

Kan jag dela med mig?

Självklart kan du dela med dig av dina alster. I vår Facebook-grupp Bullet Journal på Svenska finns det ett album med en bild för varje dag där du kan ladda upp din bild i kommentarerna. Du kan också lägga upp dina bilder på Instagram och använd gärna #utmaning_bulletjournalse och tagga oss i bilden så vi kan se den!

Månades tema
 1. Här bor jag – Det ställe du just nu kallar hem. 
 2. Bästa svenska ordet – Det kan finnas många bra, men vilket är egentligen det allra bästa?
 3. Hit vill jag åka – Har du någon drömdestination inom Sveriges gränser?
 4. Hit (i Sverige) vill jag flytta – Är det något ställe där du alltid drömt om att bo, eller kommer du kanske på något just nu som du inte tänkt på tidigare?
 5. Svåraste svenska ordet – Är det något ord som du tycker är så där riktigt svårt. Något du kanske inte riktigt klarar av att säga själv eller något som du är stolt över att kunna uttala korrekt.
 6. Här är jag uppväxt – Vart spenderade du dina första levnadsdagar?
 7. Roligaste särskrivningen – Vad är det roligaste du sett när det kommer till särskrivningar, kommer du inte på någon jättekul kanske du kan kommer i håg den senaste du noterade?
 8. Mitt landskap – Det landskap där du känner: “Det är hit man kommer när man kommer hem” – för att citera Euskefeurats låt med samma titel. (Lyssna på den om du inte redan hör den! – extra tips!)
 9. Ett ord jag hakar upp mig på – Har du något ord där tungan inte riktigt hänger med? Det kanske egentligen inte är ett svårt ord men det blir bara fel?
 10. Min landskapsblomma – Landskapet du nyss skrev om, vad är det för landskapsblomma? Är det en blomma du tycker om? Betyder den något speciellt för dig?
 11. Gulligaste felsägningen – Är det något du hört någon annan säga? Kanske är det något du själv sa när du var liten.
 12. Mitt landskapsdjur – Landskapet du skrev om ovan, vad har det för landskapsdjur? Vad tycker du om det djuret?
 13. Ett landskap jag aldrig besökt – Jag tror att vi alla har ett landskap där vi aldrig varit? Eller har du varit till alla, välj ett landskap där du varit minst. 
 14. Ett ord jag använder för mycket – Vi är nog alla jobbigt medvetna om det där ordet som kommer ut ur munnen några gånger för ofta varje dag.
 15. Hit vill jag ta med någon speciell – Vilket ställe skulle du vilja visa för någon som du håller av, varför skulle du ta med hen just till den platsen?
 16. Bästa ordet från någon annan – Är det ett ord som värmer extra mycket när det kommer från någon annan. Vilket är order och från vem?
 17. Så långt norrut har jag varit – Vi har ett väldigt avlångt land. Hur långt norrut har du varit?
 18. Roligaste fel-sjunget – Vågar du berätta om något du sjungit fel själv? Berätta annars vad någon annan sjungit fel som blev lite roligare och kanske lite bättre.
 19. Så långt söderut har jag varit – Landet är fortfarande lika avlångt, hur långt söderut har du varit?
 20. Favorit dialektord/slang – Har du kanske något ord från din egen dialekt eller är det en annan dialekt som du gillar med något favoritord?
 21. Dit jag vill igen – Någon plats du besökt dit du gärna åker en gång till. 
 22. Hit åker jag för sällan – Jag tror att vi alla har en plats dit vi önskar vi åkte oftare, är det hem, eller finns det någon annan plats dom du gärna skulle besöka mer frekvent?
 23. Bästa hittepå ordet – Är det något som du hittat på själv, eller kanske någon i din närhet? Har du hört något bra ord på teven eller radion?
 24. Mitt smultronställe i Sverige – Det där stället som känns extra mysigt, dit du kanske går/åker för en lugn stund.
 25. Ett ord jag saknar – Kommer du på något som faktiskt skulle behöva ett nytt ord?
 26. Finaste svenska staden – Vilken är den finaste staden du varit i och på vilket sätt var den fin?
 27. Finaste ordet – Är det något ord som du tycker om att säga (även om du kanske inte använder det så ofta)
 28. Hit går nästa tripp (inom Sverige) – Har du planerat någon resa? Är det en jobbresa eller semestertur?
 29. Roligaste ordvitsen – Älskar du ordvitsar? Vilken tycker du är den bästa? (Om du inte gillar ordvitsar kan du skriva en som du tycker minst om!) 
 30. Det bästa med Sverige – Vad tycker du är det bästa med vårt land?

%d bloggare gillar detta: